32-годишен мъж, остро осъден от Израел за плановете си да изгори

...
32-годишен мъж, остро осъден от Израел за плановете си да изгори
Коментари Харесай

Сириец се отказа да гори Библията и Тората в Швеция

32-годишен мъж, остро наказан от Израел за проектите си да изгори Тора в шведската столица Стокхолм, в събота сподели, че няма да продължи с митинга си, оповестява Агенция Франс Прес.

Той изясни, че намерението му в действителност е да изобличи тези, които изгарят свещени книги като Корана в скандинавската страна.

Шведската полиция съобщи в петък, че е дала позволение за митинг, който е трябвало да включва изгаряне на Тората и Библията пред израелското посолство в Стокхолм. Президентът на Израел Исак Херцог беше един от няколкото израелски представители и еврейски организации, които неотложно осъдиха решението.

Ахмад А., уредникът на демонстрацията, изясни, че задачата му в действителност не е била да изгори свещените книги, а да подлага на критика хората, които са изгорили Корана в Швеция през последните месеци - нещо, което шведските закони не не разрешават.

" Това е отговор на хората, които изгарят Корана. Искам да покажа, че свободата на изразяване има граници, които би трябвало да се вземат под внимание, изясни жителят от сирийски генезис. Искам да покажа, че би трябвало да се почитаме, че живеем в едно общество. Ако изгоря Тората, различен Библията, трети Корана, тук ще има война. Това, което желаех да покажа е, че не е вярно да го вършим ", добави той.

Припомняме, че шведската полиция получи предходната седмица три претенции за осъществяване на демонстрации в Стокхолм и Хелзингборг с изгаряне на религиозни книги. Една от тях е за акция за изгаряне на Корана пред джамията в Стокхолм, която уредниците желаят да се организира " допустимо най-скоро ". 

По-рано тази седмица в Швеция възпламениха Устава на НАТО вместо Корана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР